De kracht van mediteren

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is De-kracht-van-mediteren.jpg

De kracht van mediteren van André Christophe vertaald uit het Frans door Marjan Lindt. -Aartselaar en uitgegeven door Deltas, [2020]. -218 pagina's ; 22 cm. -Vertaling van: Le temps de méditer.


Een handig boekje heb ik een tijdje geleden gerecenseerd voor NBD Biblion, de organisatie waar ik al veertig jaar (!) aanschafinformaties voor schrijf. De korte, onafhankelijke recensies van nieuw verschenen en pas herdrukte media als boeken, dvd’s, luisterboeken en games zijn voor de selectiemedewerkers in openbare bibliotheken. De selectie binnen het aanbod wordt bepaald door de voorkeur van de bibliotheken. 

Het boek geeft uitleg over wat meditatie doet voor je hersenen. In feite is het wat lichaamsbeweging doet voor je lichaam; het traint de geest. Het boek gaat dieper in op de boeddhistische vipassanatraditie met als basisprincipe: aanwezig zijn in het heden en je bewust zijn van wat je meemaakt, zonder erover te oordelen of het te willen veranderen. Eenvoudige oefeningen leren hoe je de dingen kunt laten komen zonder er zelf naar op zoek te gaan. Het is handig om te weten hoe aandacht werkt en hoe we haar kunnen trainen. De oefeningen zorgen voor bewustwording: van onze relatie met het lichaam, van gedachten en hoe we daar afstand van kunnen nemen, van handelen en niet handelen, emoties, relaties en hoe meditatie doorwerkt in je spirituele leven. Ook voor beginners is dit boek een aanrader. Veel succes en toewijding wens ik je!
Monique Smit, oktober 2020

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.