Het beoefenen van yoga is aandacht voor jezelf hebben. Aandacht voor je lichaam en voor je geest.Yoga

De yogalessen duren vijf kwartier of een uur. De lessen bestaan uit een warming up, meditatie,  ademtechnieken, vooroefeningen toegespitst op de houdingen, klassieke yogahoudingen, ontspanning en een navraagrondje.

 

 

Waarom Yoga?

Het beoefenen van yoga is aandacht voor jezelf hebben. Aandacht voor je lichaam en voor je geest. De yogaoefeningen en yogahoudingen houden je lichaam lenig. Je wordt je bewust van de energie in het lichaam en je leert hoe je deze energie kunt sturen en uitbreiden. Door regelmatig yoga te doen versterk je je spieren, je verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten en je stimuleert het zenuwstelsel, de inwendige organen, de klieren en de bloedsomloop.

 

De kern van goed zorgen voor jezelf is leren luisteren naar het verhaal van je lichaam, naar de wijsheid ervan. Yogabeoefening helpt je daarbij. Yoga wekt die wijsheid op een zachte manier en elke stap op het yogapad voert naar het centrum van je bestaan.

 

Met het loslaten van lichamelijke spanningen leer je ook de geest te ontspannen. Je ervaart dat lichaam en geest onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. De positieve effecten van yoga ervaar je direct in het dagelijks leven.

 

 

Kosten

Een losse proefles van 5 kwartier kost €11,-. Dit bedrag ontvang je retour als je je voor minimaal 10 lessen inschrijft. De openlucht yogalessen in de zomer zijn voor vaste cursisten gratis, voor introduce’s en andere deelnemers €10,-

 

Careyn Keuzepakket

Als je inschrijft via het Careyn Keuzepakket, dan geldt een speciale kortingsregeling. Careyn wil een ontwikkeling ondersteunen waarbij deelnemers zo lang mogelijk zelfstandig leven en wonen met hulp van de diensten van Careyn keuzepakket. Kijk voor meer  informatie op de site van Careyn:

 

http://www.careynkaart.nl/gezond-bewegen/actief/yoga-breda-en-ulvenhout/

 

 

Betaling

Betalen kan door het bedrag  over te maken op NL10 INGB 0005661148 ten name van Monique Smit, Sterrebos Breda

 

 

Lestijden en locaties

Momenteel geef ik les op de volgende tijden:

 

 

Locatie  Jeugdland Ulvenhout, sportcentrum gelegen in de bossen (Jeugdland 1, 4851 AT Ulvenhout)

 • Maandagmorgen     09.00 – 10.15 uur
 • Maandagmorgen     10.30 – 11.45 uur

 

 

Locatie Sterrebos, gelegen in Heusdenhout in oost-Breda, een rustige wijk met voldoende parkeergelegenheid. (Sterrebos 175, 4817 SE Breda, tel. 076 5810870)

 

   • Maandagavond         20.00 – 21.15 uur
   • Woensdagmorgen      9.30 – 10.45 uur
   • Woensdagmorgen   11.00  –  12.15 uur
   • Woensdagavond      19.00 – 20.15 uur
   • Woensdagavond      20.30 – 21.45 uur

   

  Na de lessen kun je nog een kopje kruidenthee drinken (kostenloos).

  Privéles kun je ook bij mij volgen. Daarvoor maken we dan een afspraak. Regelmatig kun je op zaterdagmorgen inhaallessen volgen In de zomer worden deze lessen in het Speelbos bij Bouvigne gegeven of buiten om de vijver in de tuin. In de winter in de yogaruimte in het Sterrebos.

 

 

 

 

Zomeryoga

Het zomerseizoen komt eraan en we gaan weer genieten van het mooie weer en hopelijk ook van een paar fijne (buiten)yogalessen. In de vakantiemaanden kun je meedoen met de Zomeryoga. Je kunt je daar per les voor inschrijven en ook per les (contant) betalen. Wel graag even een app’je van te voren naar: 0613286386

Data:

 

 • zaterdag 6 juli om 10.00 uur
 • vanaf maandag 8 juli op maandagochtend van 10.00 -11.15 uur
 •                                              maandagavond van    20.00 – 21.15 uur
 •                                              woensdagochtend van 10.00- 11.15 uur
 •                                              woensdagavond  van  20.00 -21.15 uur

 

Als het lekker weer is zijn we buiten in de tuin om de vijver.

Aanmelden

 

Neem contact met me op:

 

Telefoonnummer:
076-5810870
06-13286386

 

E-mailadres:
yogasterrebos@gmail.nl

 

Mindfulness

 

Geef mij
De kracht om te veranderen wat ik kan veranderen
De moed om te verdragen wat ik niet kan veranderen
De wijsheid om het verschil te zien.

Teresa van Avila (1515 – 1582)

 

Training Voluit leven met mindfulness
Mindfulness is het vermogen ontwikkelen om opmerkzaam te zijn. Je leert automatische, onbewuste patronen in je leven ontdekken. Mindfulness versterkt je natuurlijke intuïtie en wijsheid. Je leert het vooral door meditatieoefeningen die in eerste instantie door Jon Kabat-Zinn voor de Westerse mens zijn vertaald. De oefeningen in deze training zijn hierop gebaseerd. In de training Voluit Leven doe je oefeningen samen met andere mensen en wissel je ervaringen uit.

Voluit leven is…

   • …terugkijken op je dag (op je leven) en weten dat het klopt, dat het zo moest zijn.
   • …ja zeggen tegen het leven dat zich nu aan je voordoet in alle schakeringen.
   • …bewustzijn van je reacties op het leven.
   • …weten waar je zelf de stroom van het leven tegenhoudt.
   • …handelen vanuit je waarden.
   • …het leven kunnen genieten en het leven kunnen lijden (zonder lijdzaam te zijn).

 

De kunst van het aanvaarden

Ieder mens zit van tijd tot tijd niet lekker in zijn vel. Je kunt je somber voelen, gespannen of leeg. Deze klachten zijn vervelend, belemmerend en ze staan je geluk in de weg. In deze training leert je nieuwe manieren om met (psychische) pijn om te gaan. Het resultaat is dat je meer vanuit je hart gaat leven en dat je leven bevredigender wordt.

 

In deze training leer je:

   • wat mindful leven is
   • mediteren
   • hoe je jouw waarden als kompas in je leven kunt gebruiken
   • milder te worden naar je negatieve emoties of pijn
   • opmerkzaamheid ontwikkelen waardoor keuzevrijheid ontstaat
   • minder te oordelen over jezelf en anderen

 

De training is bedoeld voor mensen die zich niet meer belemmerd willen voelen door pijnklachten en somberheid en een meer waardevol en bevredigend leven willen leiden. Kortom: mensen die weer voluit willen leven.

 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. De eerstvolgende training start in overleg na voldoende aanmeldingen. Je kunt je opgeven via het contactformulier. Voor meer informatie kun je me gerust bellen: 076-5810870

 

 

 

Wat cursisten ervan vinden:

 

“…de cursus was voor mij erg leerzaam maar niet gemakkelijk in het begin. Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Door je enthousiasme en je begripvolle uitleg heb ik het aangekund en het is het beste wat me overkomen is vorig jaar…we hebben verdriet, geduld en plezier met elkaar gedeeld. Mijn onzekerheid is minder geworden en als ik nu dat onzekere gevoel krijg, dan denk ik: Voluit Leven!… Ik heb geleerd in mezelf te keren, het verleden een plekje te geven en mezelf meer te waarderen en het zelfvertrouwen terug te vinden.” 

Ghislaine

 

“…ik heb gedurende de cursus handvatten aangereikt gekregen waar ik mee verder kan. Ik merk dat ik steeds vaker kan zeggen ‘het is zoals het is en daar heb ik vrede mee’. De cursus werd door jou op een prettige manier, kleinschalig gegeven. Het was een eye opener om te ervaren dat mensen die op het oog heel zelfverzekerd overkomen, ook met twijfels en problemen worstelen…ik ben sterker komen te staan, meer bewust van mijn eigen sterke punten en ik durf wat meer voor mezelf op te komen.

Corry

 

“Jammer dat de acht weken om zijn. Ik putte er veerkracht uit, en een hernieuwd besef dat niet “het leven” ( lees: gebeurtenissen, en andere mensen) maar juist ikzèlf het ben die greep heeft op de kwaliteit van mijn bestaan. Het is een waarheid die ik vol vreugde besefte rond mijn dertigste, in een tijd dat ik de juiste beslissingen voor mezelf nam, knopen doorhakte, moed en oprechtheid ontwikkelde en mezelf leerde te vertrouwen. Maar dat was dertig jaar geleden en sindsdien dwaalde ik hopeloos ver van mezelf weg, en had dat niet écht in de gaten…    De cursus: Heerlijk om te doen bij jou.  Ik vond het knap hoe je telkens weer ieder’s verhaal terùg wist te plaatsen naar/in het kader van de mindfulness waar we voor bij elkaar waren… 

Het mooie van de cursus Mindfulness was, dat ik ogenblikkelijk inzag dat er eigenlijk helemaal niks fouts of raars of stoms  is aan wat ikzelf stiekem was gaan benoemen als m’n eigen jarenlange blijven hangen in vergissingen, en in energie stoppen in iets van “buiten mijzelf”. We doen het allemaal, min of meer, bij tijd en wijle. Ik wens niemand het gevoel van blunderen toe, maar het leuke van vergissingen maken (ook enorm grote  vergissingen) is, dat ze je de kans geven jezelf beter te leren kennen, dichter bij je wezenlijke zelf te komen, en de enorme vreugde te beleven van “uit de vergissing te stappen”. Mindfulness neemt je bij de hand, en ontwart de knoop. Je kijkt toe hoe dat gaat, oefent je erin, en daarna kun je het weer zelf”. 

Marjo.

 

” Een mooie cursus. Jij bent voor mij een inspiratiebron, koester me aan jouw onuitputtelijke vat”. 

Corrie

 

Meer informatie

Voluit Leven