bloemen
Het beoefenen van yoga is aandacht voor jezelf hebben. Aandacht voor je lichaam en voor je geest.

Yoga

Het beoefenen van yoga is aandacht voor jezelf hebben. Aandacht voor je lichaam en voor je geest. De yogaoefeningen en yogahoudingen houden je lichaam lenig. Je wordt je bewust van de energie in het lichaam en je leert hoe je deze energie kunt sturen en uitbreiden. Door regelmatig yoga te doen versterk je je spieren, je verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten en je stimuleert het zenuwstelsel, de inwendige organen, de klieren en de bloedsomloop.

De kern van goed zorgen voor jezelf is leren luisteren naar het verhaal van je lichaam, naar de wijsheid ervan. Yogabeoefening helpt je daarbij. Yoga wekt die wijsheid op een zachte manier en elke stap op het yogapad voert naar het centrum van je bestaan.

Met het loslaten van lichamelijke spanningen leer je ook de geest te ontspannen. Je ervaart dat lichaam en geest onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. De positieve effecten van yoga ervaar je direct in het dagelijks leven.

De yogalessen duren vijf kwartier of een uur. De lessen bestaan uit een warming up, meditatie,  ademtechnieken, vooroefeningen toegespitst op de houdingen, klassieke yogahoudingen, ontspanning en een navraagrondje.

Na de lessen kun je nog een kopje kruidenthee drinken (kostenloos). Regelmatig kun je op zaterdagmorgen inhaallessen volgen In de zomer worden deze lessen in de tuin in het Sterrebos.

Privé yogales

Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Heb je (chronische) fysieke of mentale klachten dan kan het prettig zijn om een serie yogalessen met individuele begeleiding te volgen. In de afgelopen jaren heb ik cursisten met long covid, burnout en andere stress gerelateerde klachten succesvol kunnen begeleiden.   Na een uitgebreid intakegesprek gaan we samen op zoek naar  mogelijkheden voor verlichting en oefeningen afgestemd op jouw behoeften. Met yogatherapie worden yoga-asana’s (yogahoudingen) gebruikt om de gezondheid te verbeteren. Zo kunnen met de yogaoefeningen specifieke structurele onevenwichtigheden in het lichaam hersteld worden. Je ervaart weer harmonie in lichaam en geest en je leert hoe je yoga kunt integreren in je levenswijze.

Een privé yogales kost €55,- 

YouTube


Voor mijn YouTube yogalessen kun je naar mijn YouTubekanaal via deze link https://www.youtube.com/channel/UC1FuCi-IkHWKErW3wp1NvWg/videos

Kosten

Een losse proefles van 5 kwartier kost € 12,50 en is gratis als je je voor minimaal 10 lessen inschrijft. We werken met lesblokken. De openlucht yogalessen in de zomer zijn voor vaste cursisten gratis.

Lestijden en locaties

Locatie  Jeugdland Ulvenhout, sportcentrum gelegen in de bossen Jeugdland 1 4851 AT Ulvenhout

Maandagmorgen 9.30 – 10.45 uur

Locatie  Sterrebos 175, 4817 SE Breda

 

woensdagmorgen 9.30 – 10.45 uur 

woensdagmorgen 11.00 – 12.00 uur (zityoga)

woensdagavond 19.00 – 20.15 uur

woensdagavond 20.30 – 21.45 uur

Zomeryoga

In de vakantiemaanden kun je meedoen met de Zomeryoga. Je kunt je daar per les voor inschrijven en ook per les (contant) betalen. Wel graag even een app’je van te voren naar: 06-13286386
Je kunt deelnemen aan de zomeryogalessen tot september. Als het lekker weer is zijn we buiten in de tuin om de vijver.

Aanmelden

Tel. (076) 581 08 70 Mob. 06-13 28 63 86
E-mailadres: yogasterrebos@gmail.com