Levensverhalen schrijven

De zin van het leven schrijf je zelf

Vanaf 23 februari kun je bij Nieuwe Veste in Breda een cursus Levensverhalen volgen. Het is een tienwekelijkse cursus van 19.30 – 21.30 uur. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, maar dat mag wel natuurlijk. Inmiddels geef ik al jarenlang schrijftrainingen aan groepen. In cursussen, workshops en in Schrijfcafe Breda is het telkens weer een groot plezier om de verrassing bij de deelnemers te zien als ze een herinnering opvissen uit het geheugen en deze in woorden weten te vangen. De woorden, de zinnen, ze blazen letterlijk nieuw leven in.

Creatief schrijven en door je levensverhaal wandelen zorgt voor vitaliteit en stimuleert je levenslust. Als docent creatief schrijven ga ik met mijn cursisten via de taal op zoek naar herinneringen en naar waar het leven hen raakt en geraakt heeft. Samen halen we op een luchtige manier naar boven wat op een dieper niveau aanwezig is. Al schrijvend komt in taal naar buiten wat binnenin leeft. We schrijven over mooie herinneringen, gevoeligheden en ook over verdrietigheden maar daarnaast is er ook volop aandacht voor anekdotes en humor.

De manier waarop we samenwerken als schrijfgroep biedt veiligheid en er is zeker ook ruimte voor het ongewisse. Het belangrijkste is plezier beleven, ontdekken en rust vinden. Er wacht misschien wel een verrassing wanneer een thema door de tijd gevolgd wordt, iets waar iemand al lang last van kan hebben, zoals een laag zelfbeeld of harde oordelen. Mijn werkwijze is speels en uitnodigend. Zo worden langzaam maar zeker de contouren van levensthema’s zichtbaar. Een levenslange zoektocht, emoties en kwetsbaarheid kunnen dan uitmonden in een overzicht waar lijn in te ontdekken is. Het gaat in deze cursus meer om het proces dan om het uiteindelijke product. Het product is een levensboek met herinneringen, anekdotes en dromen.

Docent: Monique Smit

Mocht je informatie willen, bel gerust 06 13286386

Tot ziens!

Je kun je opgeven via Nieuwe Veste : https://www.nieuweveste.nl/index.php/klantenservice/contact

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.