Life Events in Schrijfcafe Tilburg en Breda

life events3

Schrijfcafe Tilburg en Schrijfcafe Breda over Life Events

 

In Tilburg in Villa Pastorie op zondag  24 april 2016 van 10.00 tot 12.00 uur

In Breda  in het Hijgend Hert  op donderdag 28 april van 14.00 tot 16.00 uur

 

Life events, de Grote gebeurtenissen in het leven zijn de momenten of dagen die markeerpunten vormen in onze levensloop. Meestal blijven we ze ons hele verdere leven herinneren. Soms zijn het duidelijke keerpunten, soms ook kunnen ze pas achteraf aangemerkt worden als een gebeurtenis of periode die een grote omslag of verandering teweegbracht.

Het leven is niet beheersbaar en houdt altijd onvoorspelbaarheid in. Grote gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld de dood van een geliefde, van vader, moeder of ander familielid, een echtscheiding, het verliezen van je werk, een zwangerschap, ziekte en verhuizing. Ze kunnen zorgen voor pijn, verdriet en spanningen die het evenwicht verstoren. Daarnaast zijn er ook veel vreugdevolle gebeurtenissen die kracht geven en die je laten beseffen wat voor jou waardevol is en betekenis heeft.

Onderzoek wijst uit dat wanneer je ervaart dat lijden er bij hoort, er ruimte komt om na te denken over de zin van je leven. Er komt dan ruimte voor de opvatting: ik kan als mens een zinvol leven leiden, ook mét problemen. Schrijven over je leven helpt om te reflecteren op wat belangrijk is voor jou. We hebben allemaal het vermogen om het goede leven te ervaren als we de tijd nemen om vergeten herinneringen en de bijbehorende emoties naar boven te halen. In dit schrijfcafé gaan we op zoek naar deze gebeurtenissen om ze een plaats te kunnen geven en om ze te delen met als motto: ‘alles mag, niets moet’.

Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom.
Deelname is 15 euro inclusief 2 drankjes.

zie ook www.schrijfcafebreda.nl