Bouwen aan balans

collagestenen

 

Happy 2017

Al stort het torentje wel eens in elkaar…
blijf met plezier bouwen
aan balans in het nieuwe jaar!

 

Aan de vooravond van mijn nieuwe levensjaar heb ik mijn dagboek van het jaar ervoor erbij gepakt omdat ik me niet meer kon herinneren wat er toen ook alweer allemaal speelde…
Wat ik toen las was mijn invulling van een Levenskunst Opgave van Anky Floris:

Opvrolijken
‘Yogacursist, Dick van 90 jaar maakt vaak grapjes, zo ook vandaag. Iedereen ligt met zijn benen omhooggestrekt en als ik zeg: ‘laat ze maar zakken’, blijft Dick met zijn benen omhoog liggen. Ik ga naar hem toe omdat ik denk dat hij het niet goed verstaan heeft. ‘Dick je benen mogen naar de grond’, zeg ik in zijn oor waarop hij antwoordt: ‘Ik krijg ze niet meer naar beneden!’

Ik werd hier weer zo vrolijk van en toen ik het de dag erna zijn vrouw Rita vertelde, gierde zij het ook weer uit!
Die lichtheid en humor zijn zo fijn om weer door te geven!
Yoga, Creatief Dagboekschrijven, Art-journalen, het zijn manieren om je uit te drukken en zo met plezier te blijven bouwen aan balans! Dat is waar het toch om gaat, om de levenslust te blijven voeden ook als het wat minder gaat. Omdat niemand voortdurend flierefluitend door het leven kan gaan, hebben we het nodig om telkens weer herinnerd te worden aan de dingen waar we blij van worden.

Gelukkig hebben we elkaar!
Dat je met plezier mag blijven bouwen aan balans. En al valt alles soms uit elkaar, het kan ook geen kwaad om de onderste steen weer eens boven te halen!

Bijgaande foto’s zijn gemaakt tijdens mijn Canada rondreis waar ik – al torentjes bouwend aan de rivier- de meest harmonieuze en tijdloze middag van de hele vakantie had.
liefs en lichtheid gewenst voor het komende jaar en tot ziens op yogales of in het Schrijfcafe Breda!