mini pelgrimage

mini pelgrimage en schrijfretraite in Hotel Mastbosch

 

 

Mini pelgrimage; schrijvend op weg naar je hart

Op 28 november aanstaande wordt er in Hotel Het Mastbosch in Breda van 14.00 – 16.30 uur Schrijfcafé Breda gehouden. Het thema is de reis naar binnen. Al schrijvend gaan we op zoek naar herinneringen en associaties over onze altijd groene binnenwereld.

De reis van de pelgrim staat symbool voor de levensreis. De weg is als een labyrint; een doorlopende slingerende weg naar de kern. Vroeger werd het labyrint als meditatieve weg gebruikt voor hen die de fysieke pelgrimstocht niet konden maken. Je bent onderweg maar tegelijkertijd is het ook een reis naar binnen. Dat is precies wat we tijdens deze mini schrijfretraite gaan doen: we maken de reis naar ons eigen centrum.  Tijdens deze schrijfmiddag wordt je in beweging gezet en krijg je schrijfoefeningen die je helpen op je pad naar binnen. Vanzelfsprekend maak je ook de beweging weer naar buiten. We schrijven samen en delen onze teksten als we willen. Zo volgen we schrijvend het pad terug. Kosten zijn 15 euro inclusief 2 consumpties. Aanmelden kan bij Monique Smit, tel.0613286386 Email goedsmit@gmail.com  www.yogasterrebos.nl

Schrijfdag

Op zondag 15 september kun je weer deelnemen aan de Schrijven Magazine Schrijfdag in Diemen. Je kunt deelnemen aan diverse workshops en lezingen. Veel plezier alvast!

Luisteren naar je pen, introductieochtend

Luisteren naar je pen

Ontdek met eenvoudige creatieve schrijftechnieken de rijkdom van je innerlijke wereld. Door korte speelse schrijfoefeningen leer je aandacht geven aan wat er voor jou  echt toe doet. Al schrijvend wordt duidelijk wat er bij je leeft en hoe je daar woorden aan kunt geven.
Dat brengt je in verbinding met jezelf en, door het (vrijblijvend) delen, ook met anderen. Je haalt via speelse schrijfoefeningen herinneringen naar boven en ontdekt jouw vergeten schatten! Cursus 1 (basis) en 2 (vervolg) zijn apart te volgen.
 
Werkwijze
We werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal als inspiratievorm. 
Het aantal deelnemers per groep is maximaal 8 personen.
 
Kosten €180,-  
Data : Cursus 1 start op dinsdag 17 sept. van 19.30-21.30
            Cursus 2 start op dinsdag 24 sept. van 19.30-21.30
De lessen zijn eenmaal per 2 weken
 
Op 14 september kun je kennismaken met deze schrijfvorm
 
Waar  Sterrebos 175, Breda 
 
Aanmelding en informatie: yogasterrebos@gmail.nl
Monique Smit, docent creatief schrijven en yogadocent www.yogasterrebos.nl  tel. 076-5810870 of  06-13286386
 

Yogales in Breda en Ulvenhout

Zomeryoga

Namasté. Breda, 30 mei 2019, Vanaf maandag 8 juli kun je meedoen met de Zomeryoga. Vooraf aanmelden graag. Stuur een mailtje naar yogasterrebos@gmail.com of appje naar 0613286386 Kosten: 11 euro per les. Contant betalen svp.
Lestijden: Maandags en woensdags om 10.00 uur en om 20.00 uur. Het zomerrooster geldt tot en met woensdag 14 augustus. 
Adres: Sterrebos 175, 4817 SE Breda
www.yogasterrebos.nl
liefs, Monique

Jaarwisseling als warme experience in Natuurvriendenhuis Morgenrood in Oisterwijk

 

Schrijfworkshop Introductie Luisteren naar je pen

 

Vier de jaarwisseling samen met Floor Smit, met mij, Monique en enthousiaste workshopleiders in natuurgebied De Kampina met creatieve workshops, yoga, meditatie, kampvuur, marshmallows en nog veel meer. We wuiven het oude jaar uit met een workshop Luisteren naar je pen en  luiden het nieuwe jaar in met een gezellig feestje op de 31ste.

 

De schrijfworkshop is voor iedereen die het leuk vind om te schrijven. Monique: ‘Schrijven geeft mij richting en zorgt voor verbinding met mezelf en met anderen. De liefde en passie voor schrijven deel ik graag.’

Op 31 december verzorg ik een introductieworkshop Luisteren naar je pen, een mooie methode om creatief te schrijven over alles wat je bezig houdt, ontwikkeld door Christine de Vries van Shodo. Via korte speelse schrijfoefeningen ontdek je de rijkdom van je innerlijke wereld en leg je fragmenten uit je leven vast.

 

Gedachten, gevoelens en herinneringen worden op een luchtige wijze naar boven gehaald. We werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal als inspiratievorm. Schrijfervaring is niet nodig, wel de bereidheid om te luisteren naar je hart. Als schrijvend ontdek je wat er op diepere lagen bij je leeft en daar woorden aan te geven. Dat brengt je in verbinding met jezelf en door het (vrijblijvend) delen ook met anderen.

 

Laat je verrassen door deze en andere fijne creatieve workshops!Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Floor Smit: floor_smit@hotmail.com. Kijk voor meer informatie op de site van You Experience  https://you-experience.com/