Nepalreis 10-22 maart 2018

 

In maart is er gelegenheid om deel te nemen aan een mooie spirituele reis naar Nepal. Hij wordt georganiseerd door mijn nichtje Floor.

Het is een Try-out reis en hij wordt aangeboden tegen gereduceerd tarief.

 

 

Floor:

‘Ik ben Floor Smit,  groot reisfanaat en heb door heel wat landen in Azië gereisd. Vijf jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in Nepal. Ik werd verliefd op dit land. De natuur is adembenemend mooi, de cultuur eeuwenoud.  De mensen zijn hartverwarmend aardig en zo puur. Je gaat er vanzelf in mee, in die puurheid.

Wat is er nu fijner dan genieten van het gevoel van pure joy en dankbaarheid?

Ik vind dat meer mensen de schoonheid van dit land zouden mogen ervaren en ik wil je daar graag in begeleiden. Daarom organiseer ik in 2018 twee groepsreizen naar Nepal met een groep van max. 8 personen. De eerste reis is van 10 tot 22 maart. Dit is een try-out reis tegen gereduceerd tarief.’

 

 

Het programma
Dag 1 vlieg je van Amsterdam naar Kathmandu.

 

Boudhanath (11-12 maart)
Dag 2 kom je aan het einde van de middag aan in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De groep wordt opgehaald door mij en een taxichauffeur. We rijden naar een rustig hotel dichtbij Boudhanath: de meest indrukwekkende tempel van Nepal (UNESCO werelderfgoed). ’s Avonds lopen we er samen heen. De sfeer is magisch, er branden kaarsjes en mensen voeren rituelen uit. Ervaar deze sfeer, beleef de rituelen en geniet op een dakterras, met uitzicht op de tempel, van een traditionele Nepalese maaltijd: Dahl Bat. Welkom in Nepal!

 

Dag 3 beginnen we de dag met een meditatie op het dak van het hotel. Vandaag blijven we bij Boudhanath. Je ziet de rituelen nu bij daglicht. Loop met de klok mee rond de tempel en draai aan de gebedsmolens. Rondom de tempel vind je veel winkeltjes. Er is van alles te koop; handgemaakte klankschalen, beeldjes, sieraden, stenen, handgemaakt papier, wierook en nog veel meer. Deze dag is bedoeld om rustig te acclimatiseren.

 

Pokhara (13-14-15 maart)
Dag 4 vertrekken we ’s ochtends met een luxe bus naar Pokhara. Geniet van het uitzicht op de bergen en de dagelijkse taferelen van het land tijdens de reis van ongeveer 7 uur. Onderweg maken we een stop voor een Nepalese lunch. Tegen de avond komen we aan in Pokhara, een stad aan het Fewa meer, omringd door prachtige bergen.

 

Dag 5 begint met een gezond ontbijt, waarna er (rond 11u) de mogelijkheid is om mee te doen aan de meditatie. Voor vandaag zijn er verschillende opties:
* Wandelen rond het meer
* Lekker relaxen aan het meer bij een van de gezellige cafés
* Met een bootje, SUP of kayak het water op (€10)
* Yoga (€7)
* Een ayurvedische massage bij de Ayurveda kliniek (€20)
* Paragliden (€85)

Aan het einde van de middag hebben we een klankschaalsessie.
Ga lekker liggen en ontspan!

 

Dag 6 gaan we na het ontbijt naar de Peace Pagoda Stupa. We varen naar de andere kant van het meer en lopen daar in 30 minuten naar de Stupa. Je hebt mooi uitzicht over het Annapurna gebergte en het meer. Na een drankje daar, lopen we weer naar beneden. Iedereen kan in Pokhara lunchen en dan wacht ons de volgende bestemming: Begnas Lake, een schitterend meer met veel authentieke dorpjes!

 

Begnas Lake (15-16-17 maart)
De rest van dag 6 kun je hier lekker doen waar je zin in hebt. Zo kun je zwemmen, wandelen, met de bevolking kletsen of relaxen. ’s Avonds eten we samen.

 

Dag 7 wandelen we na het ontbijt in een half uur naar de plek waar we een grote waterfiets huren. We kunnen hier met de hele groep op. Om de beurt kunnen beenspieren getraind worden. We leggen aan op een plek waar we lekker kunnen zwemmen en relaxen. De rest van de dag is vrij. ’s Avonds dineren we met de groep.

 

Dag 8 gaan we een flinke wandeling maken van 4 uur. We hebben prachtige uitzichten op de bergen met besneeuwde bergtoppen en ontmoeten veel Nepalezen onderweg. We lunchen ook ergens onderweg. Bij terugkomst kun je lekker tot rust komen en doen waar je zin in hebt en dan eten we weer samen.

 

Pokhara (18 maart)
Dag 9 gaan we terug naar Pokhara. Wie weet een etentje met live muziek aan het meer? Er zijn gezellige restaurantjes met heerlijk eten in Pokhara.

 

Boudhanath (19-20 maart)
Dag 10 reis je terug met dezelfde luxebus richting Kathmandu. Je hebt de tijd om alle ervaringen tot nu toe op je in te laten werken en van het uitzicht te genieten.

We eindigen deze reis waar we begonnen zijn. Het is hier rustiger slapen dan in het centrum van Kathmandu en het is dichter bij het vliegveld.

 

Dag 11 is er de mogelijkheid om naar het toeristische centrum van Kathmandu te gaan (Thamel) of om de koningssteden Patan en/of Baktapur te bezoeken. Een andere mogelijkheid is om naar Pashupatinath te wandelen of om nog een dagje bij Boudanath te blijven. Pashupatinath is de crematieplaats van Nepal, vergelijkbaar met Varanasi in India.

 

Dag 12 vlieg je terug naar Amsterdam.

 

De prijs van de reis excl. vliegreis? €995 incl. BTW.
Inclusief vliegreis kom je rond €1550 uit.
Hier komt niet heel veel bij. Nepal is geen duur land!

 

Inclusief:
* 10 overnachtingen in comfortabele hotels (hoger dan een 9 beoordeeld op booking.com), een 2-persoonskamer met 2 losse bedden.
* comfortabel vervoer
* lunch tijdens de busreis van Kathmandu naar Pokhara en terug
* 10x ontbijt
* (minimaal) 3 meditaties
* klankschaalconcert in Pokhara
* boottochtje Fewa lake naar de Peace Pagoda Stupa
* waterfiets Begnas Lake
* wandeling Begnas Lake

 

Exclusief:
* vliegticket (€550-€700, hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het vliegticket, zie skyscanner.com)
* reisverzekering
* visum (25 dollar, ongeveer €21)
* vaccinaties: DTP en Hepatitus A
* overige lunches (ongeveer €3 per lunch)
* diners (ongeveer €5 per diner)
* optionele activiteiten:
– SUP of kayak Pokhara (€10)
– Yoga (€7)
– Een ayurvedische massage bij de Ayurveda kliniek (€20)
– Paragliden (€85)

 

De reis is te verlengen met een ayurveda kuur of een trekking.

Het weer in Nepal?
Oktober en maart zijn de allerbeste maanden om dit land te bezoeken.
In maart is het overdag ongeveer 25 graden, ’s nachts is het 10 graden en er zijn 8 zonuren per dag.

Follow your intuïtion, it is the compass of your soul!

Graag vertel ik je nog meer over deze reis. Je kunt me bellen of appen op 0619794417,

mailen naar floor_smit@hotmail.com of een berichtje sturen via deze site

Namasté!