16 juni: vier huizen workshopHuis van je lichaam – Huis van je geest
Huis waarin je woont – Huis van de natuur 

Tijdens de workshopdag ´De vier huizen´ onderzoeken we de samenhang tussen jezelf (je lichaam en geest), je binnenomgeving (je woning) en de buitenomgeving (de natuur). We ontrafelen de verbanden tussen de vier huizen via hun rijke symboliek. We gaan tevens onderzoeken op welke manieren de harmonie van je energiebalans kan worden bevorderd.

Ook al heeft elk van de vier huizen zijn eigen unieke vorm, toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. In wezen vormen ze een eenheid, één huis: het huis van je leven!
Deze verbondenheid blijkt uit gezegdes als `Je lichaam is je tempel´, ´Een gezonde geest huist in een gezond lichaam´, `Een opgeruimd huis geeft een opgeruimde geest´ en ´Leven in harmonie met de natuur´. Volledig functioneren houdt in dat de energie onbelemmerd het fysieke, de psyche en in essentie, de ziel, kan doorstromen.

Centraal in de workshop staat het begrip ´chi´ of de stroming van energie. In de natuur gebeurt niets zonder uitwisseling van energie. Communicatie en kennisverwerving is mogelijk door overdracht van energie. De energetische aspecten van de anatomie van een mens zijn het zenuwstelsel, de hersengolven en de meridianen. Qi stroomt niet alleen binnen het fysieke lichaam van een individu, door zijn geest, maar ook door een woning en de buitenwereld. Hoewel Qi niet zichtbaar is, is het effect ervan instinctief gemakkelijk te voelen.

Je krijgt praktische tips en doet inspirerende oefeningen voor lichaam, geest, huis en natuurbeleving: yogahoudingen voor een gezond lichaam, mindfulness voor een opmerkzame, heldere geest, opruimtips en Feng Shui adviezen voor meer orde en harmonie in je woning, bewustzijnsoefeningen in puur en gevoelig waarnemen met je al zintuigen en natuur spiegeloefeningen waarbij een verband gelegd wordt tussen dat wat je aandacht trekt in de natuur en dat wat je bezighoudt in je eigen leven. Je leert ontdekken waar je op moet letten om thuis te zijn bij jezelf in doorlopende en rechtstreekse verbinding met de wereld.
Al met al een inspirerende workshop voor meer bewustwording van jezelf en je omgeving!

De vier huizen als spiegel van jezelf:

• Yogahoudingen voor een gezond lichaam
• Mindfulness voor een heldere geest
• Opruimtips en Feng Shui voor je woning
• Oefeningen in de natuur voor je zintuigen

Datum: zaterdag 16 juni 2012
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Zero-point, Ceresstraat 29, Breda
Docenten: Enny Rubens & Monique Smit
Kosten: €55,00 incl. koffie/ thee en koekjes van het huis

Informatie en aanmelding:
Monique Smit, yoga docent en emotie coach
T 076-5810870 M info@yogasterrebos.nl
Enny Rubens, professional organizer, Feng Shui 1 consultant, natuurcoach
T 076 5217799 M p.rubens@kpnplanet.nl